Overwater Grondbeleid Adviesbureau

Werken bij Overwater

donderdag 25 november 2021 Geschreven door Luc Rozendaal

Luc Rozendaal is sinds 1 april 2021 werkzaam bij
Overwater Grondbeleid Adviesbureau. In deze blog gaat
hij in op zijn enthousiasme voor grondzaken in het algemeen en
zijn werkzaamheden bij het Grondbeleid Adviesbureau in het bijzonder.


Toen ik in 2018 mijn master Privaatrecht aan de Erasmus Universiteit had behaald, ben ik mijn werkzame leven begonnen bij een consultancy- en interim-bureau. Via dit bureau heb ik bij meerdere gemeenten gewerkt als grondzakenjurist. Ik merkte dat ik enthousiast werd van de 'grondzakenwereld'. Niet gek wellicht, omdat ik als boerenzoon affiniteit met grond heb.
Waarom word ik zo enthousiast van grondzaken? Uiteraard – ik ben immers jurist – de diverse juridische aspecten die bij eigendom, gebruik en overdracht van grond komen kijken. Maar ook de (vaak aanwezige) politieke laag, de financiĆ«le kant, de onderhandelingen tussen partijen en de emoties die spelen bij grondeigenaren. 

Momenteel ben ik vooral bezig met grondverwerving en onteigening voor dijkversterkingsprojecten, infrastructuur en gebiedsontwikkelingen. De werkzaamheden zijn erg divers: overleg met opdrachtgevers, ramen van schadeloosstellingen, voeren van onderhandelingen, opstellen van onteigeningstukken, brieven en overeenkomsten en met kantoorgenoten sparren over de te voeren strategie. 
Daarnaast lever ik mijn bijdrage aan het continue doorontwikkelen van de diensten van Overwater Grondbeleid Adviesbureau, door onder meer jurisprudentie en andere ontwikkelingen bij te houden en te vertalen naar de praktijk. 
Overwater Grondbeleid Adviesbureau is een mooie plek om mij verder te ontwikkelen en te specialiseren op het gebied van grondzaken. Een kantoor – dat heb ik het afgelopen half jaar opgemerkt – dat zeer betrokken is bij haar opdrachtgevers en de ontwikkelingen op het gebied van grondzaken op de voet volgt en daar ook op inspeelt.

Neem gerust eens contact op, ik sta u graag samen met mijn kantoorgenoten bij!