Overwater Grondbeleid Adviesbureau

mr. R.J. (Robert) Lucassen

Robert is sinds 1 september jongstleden als senior grondzakenjurist werkzaam bij Overwater Grondbeleid Adviesbureau.

Na afronding van zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam, heeft Robert 11 jaar als beleidsmedewerker en later als juridisch adviseur en hoofd adviesgroep juridische zaken gewerkt in de corporatiesector. In 1996 heeft hij aan de Grotius-academie de postdoctorale leergang Onroerend Goed cum laude afgelegd. Als uitvloeisel daarvan was hij één van de medeoprichters van de Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ).

Ter versterking van de sectie projectontwikkeling van het toenmalige kantoor Derks Star Busmann Hanotiau (thans: CMS) heeft Robert in 1998 de overstap gemaakt naar de vastgoedadvocatuur. Daar heeft hij zich verder gespecialiseerd op het gebied van grondzaken, in het bijzonder het gemeentelijk voorkeursrecht en grondexploitatie. Tevens heeft hij zich toegelegd op het contracteren door overheden over vastgoedvraagstukken, veelal in relatie tot gebiedsontwikkeling.

Robert vindt het leuk om zo nu en dan iets over de onderwerpen die hem na aan het hart liggen te publiceren. Zo heeft hij in 2011 een boek geschreven over de Wet voorkeursrecht gemeenten, en is hij als annotator verbonden aan het vakblad De Gemeentestem voor de bespreking van jurisprudentie over de Wvg en grondexploitatie. Daarnaast is Robert als docent verbonden aan verschillende opleidingsinstituten.